Webinar E-facturatie van Simplerinvoicing

Op 14 april kondigde het ministerie van Economische Zaken tijdens het Factuurcongres aan dat eind 2018 alle aanbestedende overheidsdiensten e-facturen moeten kunnen ontvangen. De Nederlandse overheid zal in 2016 al een e-factuur afdwingen bij haar leveranciers door een aanpassing in de algemene voorwaarden.

Voor het formaat van de e-facturen gaat de overheid uit van drie kanalen waaronder Simplerinvoicing via eVerbinding. Voor financiële professionals is dit een belangrijke ontwikkeling. In de afgelopen jaren stapten steeds meer organisaties al af van papier en pdf voor hun facturen. Met deze stap van de overheid krijgen daarom ook steeds meer organisaties in Nederland ermee te maken.

Tijdens het webinar E-facturatie voor financial professionals helpt Simplerinvoicing bedrijven op weg met e-facturatie. Michiel Henneke, namens Stichting Simplerinvoicing, vertelt alles over e-facturatie via Simplerinvoicing. Hoe werkt e-factureren? Welke stappen moeten bedrijven nemen om straks e-facturen te kunnen verzenden en ontvangen?

Ook interviewt hij Stedin en Zirkzee Groep, twee eVerbinding-gebruikers van het eerste uur. Wat is voor hen aanleiding geweest om met e-facturatie te beginnen? Hoe verliep de implementatie? Welke resultaten hebben ze geboekt en waar zit voor hen de winst? Tot slot reiken ze tips aan en geven ze hun visie op de toekomst van e-facturatie.

Bekijk het webinar