Elektronisch factureren: sneller, makkelijker en goedkoper

By 22 maart 2017Nieuws

Duizenden facturen vinden elke dag hun weg via de post of via e-mail. Facturen die voor een groot deel nog handmatig worden verwerkt. Met elektronisch factureren kan dit gemakkelijker, sneller en goedkoper. Ook zakelijke klanten van Stedin kunnen hun periodieke transportfacturen voortaan elektronisch ontvangen.
Elektronisch factureren is iets anders dan het versturen van een factuur als pdf via e-mail. “Een elektronisch verstuurde factuur belandt vanuit ons geautomatiseerde systeem direct in de boekhouding van de klant”, verduidelijkt Niels Doms, financieel specialist van Stedin. “Elektronisch factureren is de toekomst. Wij merken aan alle kanten dat de vraag toeneemt. Als vooruitstrevende en duurzame organisatie gaan wij met die ontwikkeling mee.”

“Steeds meer klanten willen elektronisch factureren. Als vooruitstrevende en duurzame organisatie gaan wij met die ontwikkeling mee”
Niels Doms, financieel specialist bij Stedin

 

Hoe werkt het dan?

“Stedin maakt gebruik van eVerbinding als billing service provider”, legt Niels uit. “Zij zoeken naar de best passende manier om de elektronische factuur van Stedin af te leveren. Hierbij maken ze gebruik van Simplerinvoicing, een netwerk van Europese e-facturatieproviders en financiële softwareleveranciers. Iedereen die aangesloten is op dit netwerk kan de factuur ontvangen.”

Wat is ervoor nodig?

Afhankelijk van het boekhoudkundig systeem vergt de overgang naar elektronisch factureren kleine of wat grotere inspanningen. Niels: “Soms is het activeren van een aanwezige softwarefunctie al genoeg, soms zijn er wat meer handelingen nodig om het systeem goed in te richten. “Kiest een klant van Stedin voor elektronische facturatie voor periodieke transportfacturen, dan geldt dat voor alle aansluitingen.”

Wat zijn de voordelen?

Niels ziet alleen maar voordelen van elektronisch factureren. “Klanten hebben minder mankracht nodig om facturen in te boeken, te controleren en goed te keuren. Betalingen gaan sneller en zijn nauwkeuriger, en het scheelt veel administratie. Dit alles zorgt voor minder kosten.”

Elektronische facturen aanvragen?

Is uw software klaar voor elektronisch factureren via Simplerinvoicing? Vraag dan aan uw accountmanager om vanaf nu uw periodieke transportfactuur elektronisch te ontvangen.