De kerstdagen staan voor de deur en voor je het weet breekt het nieuwe jaar aan. Gaat 2017 net zoveel moois brengen als 2016? Wij denken van wel! Alle seinen voor e-facturatie lijken in het nieuwe jaar in ieder geval op groen te staan.

Meer softwarepakketten dan ooit zijn klaar voor veilige UBL factuurverwerking via het e-facturatienetwerk van Simplerinvoicing. Ruim 400.000 leveranciers zijn in staat zijn om via dit netwerk e-facturen uit te wisselen, zowel naar de Rijksoverheid als tussen bedrijven onderling. Een geweldige mijlpaal!

Software klaar voor e-facturatie

Met trots kunnen we zeggen dat veel van deze software ontsloten is via eVerbinding. Maar liefst 14 financiële pakketten kozen voor een volledige integratie met ons. Accountancysoftware, facturatietools en branchepakketten; ze weten allemaal de weg naar eVerbinding te vinden. Enerzijds vanuit innovatie-overwegingen, anderzijds om gewoon klaar te zijn voor de verplichtstelling van de Rijksoverheid per 1 januari 2017. We verwachten in het eerste kwartaal van 2017 een verdubbeling van het aantal koppelingen.

Mooie samenwerkingen

Dit jaar hebben we mooie samenwerkingen mogen aangaan. Zo zijn we ‘preferred supplier’ geworden van de brancheorganisatie SRA. Dit geeft een duidelijk signaal naar de accountancybranche en levert een positieve bijdrage aan de modernisering van het vak. Dit is trouwens niet onopgemerkt gebleven, we sluiten nu wekelijks nieuwe overeenkomsten met accountantskantoren. Ook Netbeheerder Stedin is dit jaar gestart met eVerbinding. Stedin verwacht door de vraag naar e-facturatie door de overheid en van grote klanten een steile curve omhoog in de komende 2 jaar.

Spread the word

We merken dat er veel behoefte is aan informatie over e-facturatie. Om deze reden organiseerden we dit jaar maandelijks vrijblijvende informatiebijeenkomsten. Geen ‘wij van WC-eend’-benadering, maar juist met het doel om de bezoekers echt alle ins en outs over e-facturatie te geven. Het bleek een (onverwacht) groot succes: meer dan 100 organisaties bezochten onze middagen. Hier gaan we dan ook zeker mee door in 2017.

Het hockeystick-effect

En dan natuurlijk waar het uiteindelijk allemaal om gaat: het aantal e-facturen. Het volume is in 2016 enorm gestegen én blijft nog steeds stijgen. Dat komt voor een groot deel door onze partners in de accountancy en door alle MKB-bedrijven die e-facturatie gewoon ‘aan’ zetten in hun software. Afgelopen kwartaal alleen al zagen we een stijging van meer dan 200% e-facturen op ons platform!

We bedanken graag iedereen die in 2016 met ons e-facturatie verder op de kaart heeft gezet en we kijken uit naar 2017: een jaar waarin we weer zullen innoveren en inspireren om voor volledig elektronisch te gaan.

Namens het team van eVerbinding:
Hele fijne dagen en een voorspoedig nieuwjaar!

Met vriendelijke groet,
Johan Schaeffer