MUIS Software en eVerbinding realiseren koppeling

By 8 oktober 2013Nieuws

Alphen aan den Rijn, 8 oktober 2013 – Tienduizenden MKB-organisaties krijgen toegang tot automatische factuurverwerking

Ontwikkelaar van administratieve software, MUIS Software, realiseert een koppeling met het platform van eVerbinding. Hiermee is zij de eerste softwareleverancier die aansluit op dit platform en daarmee haar klanten de mogelijkheid biedt om op basis van de standaard UBL 2.0 in- en verkoopfacturen elektronisch uit te wisselen.

eVerbinding is een online platform dat het volledig elektronisch versturen, ontvangen en verwerken van facturen mogelijk maakt. De factuur wordt vanuit het boekhoudpakket van de leverancier automatisch ingelezen in de boekhouding van de klant, zonder dat daar een menselijke handeling aan te pas komt. Dit scheelt tijd en voorkomt fouten. eVerbinding is een initiatief van Lansigt Accountants en Vanenburg Software.

Martin van Ernst, commercieel directeur van MUIS Software: “Elektronisch factureren is in opkomst en zal over enkele jaren gemeengoed zijn. Grote bedrijven met een intensieve klant-leverancier-relatie ontwikkelen vaak één-op-één koppelingen tussen hun administraties om facturen automatisch van het ene in het andere pakket te laten lopen. Voor MKB’ers is dat vaak niet haalbaar. Daarom is het goed dat er initiatieven zijn zoals eVerbinding. Zij treden op als tussenpersoon en leggen koppelingen tussen administraties van klanten en leveranciers. Wij willen gebruikers van iMUIS Online Boekhouden en iMUIS de mogelijkheid bieden om hiervan te profiteren en op deze manier tijd te besparen.”

Het werkt als volgt: als iemand een factuur maakt in iMUIS Online Boekhouden kreeg hij altijd al de opties: ‘factuur printen en per post versturen’ of ‘factuur e-mailen’. Daar wordt nu de optie ‘factuur versturen in UBL-formaat’ aan toegevoegd. De verzendmethode kan daarom per debiteur worden ingesteld, zodat de optie niet zichtbaar is als de debiteur niet beschikt over eVerbinding. Binnen iMUIS (Online) worden alle inkomende UBL berichten via een gestroomlijnd proces verwerkt waarbij de herkenning van de crediteur, betalingscondities, maar ook de grootboekrekeningen worden bepaald via o.a. KvK- nummer, BTW-nummer, bankrekening en herkenningscodes. Deze herkenningscodes worden door de ondernemer zelf beheerd waardoor de inkoopfacturen automatisch op de juiste grootboekrekeningen en eventueel kostenplaats en- drager worden geboekt. Naar keuze wordt een factuur op één kostenrekening geboekt of per factuurregel gesplitst.

Bij inkomende facturen verschijnt in iMUIS (Online) het bericht dat een factuur klaar staat om te accorderen. Deze factuur kan worden opgeroepen op het scherm en vervolgens door het zetten van een vinkje betaalbaar worden gesteld. Van Ernst: “Dit scheelt MKB’ers tijd en administratieve rompslomp. Zeker in deze tijden van economische crisis is dat belangrijk. Ondernemers moeten zich kunnen focussen op het binnenhalen van nieuwe klanten of ontwikkelen van nieuwe producten. Hoe minder tijd ze kwijt zijn aan hun administratie, hoe beter. Daar helpen wij ze bij.”

Over MUIS Software
MUIS Software ontwikkelt administratieve software specifiek voor accountants en ondernemers (MKB, (groot)handelsbedrijven, logistieke ondernemingen, zakelijke dienstverlening, ZZP-ers). Onze visie is: ondernemers moeten ondernemen en zo min mogelijk tijd besteden aan administratieve taken. Onze softwareoplossingen maken dit mogelijk.