BLOG – E-factureren versus scan-en-herken, iets met appels en peren…

By 27 september 2016Blogs en vlogs, Nieuws

Je wilt je administratie natuurlijk zo efficiënt mogelijk verwerken. De term administratiestraat wordt in dit verband vaak genoemd. Maar welke software kies je om deze straat in te richten? En gaat het eigenlijk wel alleen om de software?

marcel2

De administratiestraat

Het traditionele boekhouden verdwijnt in rap tempo. Hier moet je als verwerker van administratie dus op korte termijn iets mee. Zeker nu de overheid een verplichtstelling per 2017 heeft aangekondigd. Om een administratiestraat in te richten heb je keuze uit heel veel verschillende soorten administratieve software.

De software moet het verwerkingsproces ondersteunen, dus het in kaart brengen van de knelpunten in dit proces en een goed projectplan om de administratiestraat ‘live’ te brengen zijn essentieel. Hierbij moet je natuurlijk ook in het oog houden welke applicaties je verder gebruikt om je relaties te informeren over hun resultaten.

E-facturatie versus Scan & Herken

Een belangrijk onderdeel bij het inrichten van de administratiestraat is de keuze voor een digitaliseringsoplossing. Veel aanbieders van Scan & Herken pretenderen nu ook te kunnen e-factureren, maar dit betekent vaak niet meer dan het kunnen verwerken van een UBL document. Deze ‘UBL-ready’ variant is leuk, maar er is dan nog steeds handmatig werk nodig om dit bestand te uploaden in het desbetreffende programma. Het verwerken van een ‘ouderwetse’ PDF is niet meer dan een interpretatie, met vaak maar een herkenningspercentage van 40-60%.

eVerbinding heeft een oplossing waarbij e-factureren de norm en het uitgangspunt is. Door de unieke integratie in veel administratieve software wordt de factuur van de klant ook direct aangeboden in de boekhouding. Geen handmatig werk meer en volledig automatisch. Natuurlijk verwerken wij ook de bonnetjes en de PDF facturen, maar wél altijd geconverteerd naar UBL én volledig herkend.

Begin nu

E-factureren is tot wel 5 keer sneller dan Scan & Herken, en beschikbaar in heel veel standaard software. Het is in veel gevallen een kwestie van ‘aan’ zetten en gewoon beginnen! Scan-herken, UBL per e-mail of de echte e-factuur, dat is echt appels met peren vergelijken. Wij gaan voor echte e-facturatie, machine 2 machine via een beveiligd open e-facturatienetwerk. Bekijk hier de software waar eVerbinding in geïntegreerd is.