BLOG – De e-factuur als uitgangspunt!

By 31 augustus 2016Blogs en vlogs

BLOG – Bij eVerbinding nemen we de e-factuur als uitgangspunt voor alle diensten en services. En onze definitie van een e-factuur is een UBL standaard, verstuurd over het open e-facturatienetwerk van Simplerinvoicing.

Realiteit is dat er nu nog heel veel papieren facturen en PDF-facturen verstuurd worden. Doen we daar dan niks mee? Natuurlijk wel! Deze grote stroom facturen laten we door onze conversiepartners omzetten in een UBL bericht en worden ook in het eVerbinding cloud-dossier opgeslagen. Dat heeft veel voordelen voor de ondernemer, maar ook voor de verwerker van de administratie.

Doordat we alle facturen (van kassabon tot e-factuur) in het dossier opslaan, heeft de ondernemer de beschikking over zijn volledige archief, en voldoet hij ook aan de wettelijke bewaartermijn.

e-invoicing

De verwerker van de administratie heeft één stroom facturen die, ongeacht het formaat van het bronbestand, foutloos de administratie in komen. Super efficiënt.

eVerbinding gebruikt alle geconverteerde bonnetjes, papieren facturen, PDF-facturen en facturen die in een portaal worden afgeleverd, om automatisch te detecteren of hier leveranciers tussen zitten die wél echte e-facturen kunnen sturen. Wij zorgen er dus automatisch voor dat je in de administratie een steeds groter aantal e-facturen ontvangt. Deze service is uniek in Nederland.

Er zijn geen drempels meer om gewoon te beginnen met elektronisch factureren. Dit moet ook wel omdat de overheid het voor nieuwe contracten vanaf 1 januari 2017 verplicht stelt. Grote ondernemingen zoals de NS volgen in hun spoor en geven hun leveranciers nog een paar maanden de tijd, maar dan verwacht ook de NS een e-factuur in hun administratie.

E-facturatie als uitgangspunt is voor ons niet zomaar een kreet, maar zit diep in ons DNA. Wil je meer weten over hoe wij adoptie van e-facturatie in Nederland bevorderen? Bezoek dan een van onze informatiebijeenkomsten. Gewoon beginnen kan natuurlijk ook. Binnen een paar klikken kun je van start met echte e-facturatie bij een van onze softwarepartners. Succes!

Marcel van Wensem