E-facturatie voor overheden

Eenvoudig voldoen aan EU-richtlijn voor e-facturatie

In de EU-richtlijn (2014/55/EU) staat dat alle overheden per 17 april 2019 e-facturen van leveranciers moeten kunnen ontvangen en verwerken. Gemeenten, waterschappen en provinciën vallen hier ook onder. Met e-facturatie kunnen overheden zowel de dienstverlening voor ondernemers verbeteren als hun interne bedrijfsvoering optimaliseren. Een geautomatiseerde gegevensverwerking levert in vergelijking met papieren facturen een flinke kostenbesparing, een snellere verwerking van facturen en minder administratieve fouten op.

eVerbinding maakt het overheden eenvoudig om elektronisch te factureren via Simplerinvoicing FULL. We promoten e-facturatie actief bij leveranciers van overheden. Zo hebben we het onder andere mogelijk gemaakt dat KPN en Stedin succesvol kunnen kunnen e-factureren aan Gemeente Zoetermeer. We bieden overheden een speciaal startpakket met diverse functionaliteiten om het verwerken van de administratie aanzienlijk efficiënter te maken, onafhankelijk van de aanlevering van de facturen.

Het eVerbinding startpakket bestaat onder andere uit: 

Uitgebreide SLA
Gratis online e-facturatietool voor leveranciers
Registratie van OIN in het Simplerinvoicing netwerk
Consultancy
Gratis deelname aan speciale informatiebijeenkomsten
Bewerkersovereenkomst

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten van dit startpakket? We geven u graag meer informatie.

"Met eVerbinding zijn we meer in control over het facturatieproces"

Niels DomsManager Financial Shared Service Center - Stedin

"E-factureren stelt ons in staat om op uniforme wijze álle Rijksdiensten te bereiken. Dat scheelt ons heel veel werk en tijd."

Hans HodesBusiness Consultant Shared Service Center Billing - KPN