Alle soorten facturen via één stroom in de administratie

By 10 november 2014Nieuws

De samenwerking tussen go2UBL en eVerbinding maakt het mogelijk alle inkomende facturen rechtstreeks in de administratie in te lezen: van kassabonnetjes tot échte elektronische facturen. Een geweldige mogelijkheid voor het MKB om volledig elektronisch te kunnen factureren.

Alle facturen elektronisch verzenden en inlezen, dat is de droom van eVerbinding. De adoptie van e-facturatie groeit, maar een groot deel van de facturen blijft voorlopig nog op papier of PDF. Dankzij de samenwerking met go2UBL, die een gelijke visie heeft, is het nu mogelijk om ook gescande of digitaal ontvangen PDF-facturen op dezelfde wijze via eVerbinding te verwerken als échte elektronische facturen, zonder daarbij in te leveren op de bestaande functionaliteit en het gemak.

Drempels verdwijnen
Samen streven we naar adoptie van e-facturatie binnen het MKB. We maken e-facturatie zo laagdrempelig mogelijk: simpel in gebruik, geen extra software benodigd, geen licentie- of abonnementskosten en je kunt direct starten.

eVerbinding zit volledig geïntegreerd in de (door het MKB) meest gebruikte financiële software: onder andere Exact Online, Visma (voorheen Accountview), iMUIS Software en AFAS Profit. Meerdere pakketten volgen spoedig. Je hebt dus geen aparte programma’s nodig! Alle soorten facturen kunnen nu via één stroom de administratie binnen komen. Je blijft werken zoals je gewend bent en maakt optimaal gebruik van de voordelen van e-factureren.

Hoe werkt het precies?
Om pdf-facturen automatisch in de administratie in te kunnen lezen heb je alleen een eVerbinding account nodig. Je stuurt een e-mail met de (gescande) pdf-factuur naar <jouw KvK-nummer>@facturen.everbinding.nl. Door de koppeling met go2UBL wordt de pdf-factuur omgezet naar een e-factuur. Vervolgens versturen we de e-factuur namens de leverancier elektronisch naar je eVerbinding account. Dat is alles! Geen extra handelingen zijn nodig. Eventueel kan je de factuur goedkeuren of automatisch delen met je boekhouder, waarna de factuur wordt ingelezen in je financiële software.

Hoe werkt het?

Ook voor accountants
Om e-facturen te kunnen ontvangen vanuit e-facturatienetwerken – zoals Simplerinvoicing – is het vereist dat de verzender zelf geregistreerd is binnen deze netwerken. eVerbinding maakt dit simpel voor het MKB en zorgt er tegelijkertijd voor dat de accountant gemakkelijk toegang kan krijgen tot de facturen.

Online samenwerken tussen de ondernemer en de administrateur/accountant is het uitgangspunt. Vergeet dure en omslachtige scan-herken software. Het is niet meer belangrijk wie de papieren factuur scant of de pdf-factuur doorstuurt. De facturen komen automatisch in het gezamenlijk digitaal archief.

Pay per use
Je betaalt alleen voor werkelijk gebruik in prepaid-vorm. Daarbij kun je je eigen korting bepalen, hoe groter de bundel des te hoger de korting. De kosten voor het inlezen van een pdf-factuur zijn 32 tot 40 cent en van een e-factuur 24 tot 30 cent. eVerbinding biedt ook de mogelijkheid om e-facturen vanuit je eigen software te verzenden met ontvangstbevestiging. De kosten hiervan zijn 8 tot 10 cent.

Meer weten?
Je kunt eenvoudig starten met e-facturatie via eVerbinding en go2UBL.
Neem vrijblijvend contact met ons op.